Go Back
Sundt bananbrød med chokolade og peanutbutter

Sundt bananbrød med chokolade og peanutbutter

Et sundt og lækkert groft bananbrød med chokolade og peanutbutter. Som sund kage og dessert eller som snack.
5 fra 4 stemmer
Forberedelse12 minutter
Tilberedelse40 minutter

Ingredienser

  • 3 bananer (modne )
  • 1 spsk smør (blødt)
  • 2 æg
  • 2 spsk honning
  • 1 knips salt
  • 1 tsk bagepulver
  • tsk stødt kanel
  • 170 g fuldkornshvedemel
  • 50 g mørk chokolade
  • 2 spsk peanutbutter (gerne crunchy)

Køkkenudstyr

  • Brødform

Fremgangsmåde

  • Mos bananer sammen med blødt smør i en skål.
  • Tilsæt æg og honning og pisk det godt sammen.
  • Kom fuldkornshvedemel, bagepulver, kanel og salt i skålen og pisk det i.
  • Hak chokolade groft og vend det i dejen.
  • Beklæd en lille rugbrødsform (ca. 28 cm) med bagepapir og kom dejen i formen.
  • Tag peanutbutter frem – hvis det ikke er flydende, kan du varme det en smule i mikroovnen eller i en lille ovnfast skål i ovnen.
  • Kom klatter af flydende peanutbutter på toppen af dejen og træk det en smule rundt med en stegenål eller lille kniv, så du opnår swirl på toppen.
  • Bag bananbrødet ved 175 grader varmluft i cirka 40 minutter, og lad det køle en smule af.