Go Back
Panforte - Italiensk konfektkage med nødder og frugter

Panforte med ristede nødder og tørrede frugter

En opskrift på den lækre italienske konfektkage Panforte fyldt med krydderier, ristede nødder og tørrede frugter. Portionen er stor, så der bliver mange små bidder.
5 fra 1 stemme
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse25 minutter

Ingredienser

  • 250 g nødder (fx hasselnødder, mandler og valnødder)
  • 200 g tørrede frugter (fx tranebær, dadler og figner)
  • 50 g syltet appelsinskal (eller citronskal)
  • 100 g mørk chokolade (grofthakket)
  • 1 spsk stødt kanel
  • tsk stødt kardemomme
  • 2 spsk kakao
  • 150 g mel
  • 200 g honning
  • 200 g sukker
  • flormelis

Noter

Ps. Når kagen bliver iskold, bliver den hårdere og dermed sværere at skære ud.

Køkkenudstyr

  • Springform

Fremgangsmåde

  • Rist nødderne i ovnen ved 170 grader i 8-10 minutter.
  • Lad nødderne være hele med mindre du bruger valnødder eller andre slags store nødder – hak dem meget groft.
  • Bland med tørrede frugter – her skal du hakke de større tørrede frugter som dadler og figner groft.
  • Rør nødder og frugter sammen med kanel, kakao, kardemomme, frugtskal, hakket chokolade og mel.
  • Opvarm honning og sukker i en gryde, til sukkeret er smeltet.
  • Lad det få et opkog i 2 minutters tid og rør det så sammen med resten af ingredienserne. Det kræver lidt armkræfter men sørg for at få rør det godt sammen.
  • Kom dejen i en stor springform foret med bagepapir.
  • Bag den ved 170 grader i cirka 25-30 minutter. Skru evt lidt ned, hvis kagen bliver for mørk på toppen.
  • Lad kagen køle helt af på køkkenbordet.
  • Når den er kold: si flormelis over toppen og skær den ud i små bidder. Opbevar den på køl.