Go Back
+ servings
Ingefærkarameller med honning

Ingefærkarameller med honning

Seje, søde og bløde ingefærkarameller med honning er perfekt værtindegave eller karamel til dig selv.
5 fra 1 stemme
Antal: 50 stk
Forberedelse40 minutter

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 150 g honning
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk friskrevet ingefær (lidt mere hvis du er vild med ingefær)
  • flormelis

Noter

Karamelprøven: Dyp en teske i iskoldt vand, dyp den så i karamelmassen og derefter tilbage i det iskolde vand i 5-10 sekunder. På denne måde kan du tjekke, hvordan karamellen bliver, når den stivner.

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Bring sukker, honning og piskefløde i kog i en gryde og kog det derefter ved middelvarme.
  • Rør ofte så det ikke brænder på, og lad massen koge let hele tiden. Karamelmassen bliver gylden og tykner hen ad vejen.
  • Det varierer lidt fra gang til gang, hvor meget karamelmassen skal koge, men du kan tjekke konsistensen med en karamelprøve (se note).
  • Jeg plejer at lave karamelprøven efter cirka 10 minutters tid og et par gange, til den har den ønskede konsistens.
  • Når karamellen er, som du vil have den, tager du gryden af varmen og rører fintrevet ingefær i.
  • For en lille form med bagepapir smurt med en smule olie.
  • Kom karamelmassen i formen.
  • Lad karamellen køle lidt af og klip den så ud til små karameller.
  • Rul dem evt. i flormelis, så de ikke klistrer sammen og pak dem ind i små stykker bagepapir. Opbevar dem på køl.