Go Back Email Link
+ servings
Bygotto med svampe, parmaskinke og valnødder

Bygotto med svampe, parmaskinke og valnødder

En lækker bygotto med svampe, parmaskinke, spinat og valnødder bagt i ovn.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse50 min

Ingredienser

  • 1 løg
  • 300 g champignon
  • 2 spsk balsamico
  • olivenolie
  • 4 dl perlebyg
  • 1 hønsebouillonterning (rørt med 1,1 liter kogende vand)
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 100 g parmaskinke
  • 3 spsk flødeost (fx Philadelphia)
  • 1 håndfuld valnødder
  • ¼ citron
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad
  • Pande

Fremgangsmåde

  • Hak løg fint og steg det et par minutter i en spsk olie på en middel-høj varm pande.
  • Rens champignon og skær dem i skiver.
  • Tilsæt champignon til panden og steg et par minutter mere, til væsken fordamper.
  • Rør balsamico og friskkværnet peber i.
  • Skyl perlebyg og kom dem i gryden. Rist det hele i 1 minuts tid.
  • Skyl spinat og placer det nederst i et ovnfast fad.
  • Kom perlebyg-blandingen ovenpå og hæld 7 dl af det varme bouillonvand over.
  • Dæk fadet med staniol og kom det i ovnen ved 180 grader varmluft – det skal have cirka 45 minutter.
  • Efter cirka 30 minutter, skal du røre i bygottoen og tilsætte det sidste bouillonvand.
  • Rist herefter valnødder og parmaskinke på en bageplade med bagepapir i ovnen samtidigt – det skal have 10 minutter.
  • Hak valnødder og den sprøde parmaskinke groft.
  • Når bygottoen har fået 45 minutter i ovnen, skal du vende flødeost, valnødder, parmaskinke og et pænt skvis citronsaft i.
  • Giv det 5 minutter mere i ovnen uden staniol
  • Vend det hurtigt rundt og server gerne med en frisk salat.