Go Back
+ servings

Kaffe cheesecake med chokolade og saltkaramel

En lækker cheesecake med kaffe, chokolade og saltkaramel med en sprød bund og et cremet fyld til gæster eller hygge
4.50 fra 2 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse30 minutter
Køletid5 timer

Ingredienser

Bund

  • 125 g bastogne kiks
  • 1 tsk kaffebønner (friskkværnede)
  • 70 g smør (blødt )

Fyld

  • 300 g flødeost (stuetempereret)
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk kaffebønner (friskkværnede)
  • 2,5 dl piskefløde

Topping

  • 140 g Deluxe chokoladekugler med saltkaramel (eller fyldte chokolader med flydende saltkaramel)
  • 1 spsk smør
  • havsalt

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Minihakker

Fremgangsmåde

  • Lav bunden ved at blende kiks til krummer i en minihakker/foodprocessor.
  • Blend herefter kværnede kaffebønner og det bløde smør i, til det danner en sammenhængende klump.
  • Kom bagepapir på bunden (ikke siderne) af en 16-18 cm springform som denne
  • Pres og fordel kiksemassen ud på bunden plus en smule op ad siden for at danne en lille kant.
  • Sæt bunden på køl, imens du laver fyld.
  • Rør 2 spsk kogende vand sammen med de kværnede kaffebønner og rør det sammen med flødeost og flormelis.
  • Pisk fløden til stift skum i en anden skål og vend det i flødeostemassen.
  • Fordel fyldet ovenpå kiksebunden, gør overfladen glat og sæt kagen på køl i minimum 5 timer – meget gerne natten over.
  • Smelt chokoladekugler og smør over vandbad og rør evt. et ekstra drys salt i, hvis du synes.
  • Lad det afkøle lidt, til konsistensen bliver tykkere og fordel det så ovenpå cheesecaken. Pynt og server.