Go Back
+ servings
Rabarbertærte med frangipane og hvid chokolade

Rabarbertærte med frangipane og hvid chokolade

En sprød og lækker tærte med rabarber, frangipane fyld og hvid chokolade
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse30 minutter
Køletid30 minutter

Ingredienser

Bund

  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 75 g smør (koldt )
  • 1 æggeblomme

Fyld

  • 80 g smør (blødt)
  • 80 g mandler
  • 50 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 æg
  • 75 g hvid chokolade (eller karamelliseret hvid choko)
  • 200 g rabarber (hvor ender er skåret af)

Køkkenudstyr

  • Tærteform
  • Blender
  • Elpisker

Fremgangsmåde

Tærtebund

  • Rør hvedemel og flormelis sammen i en skål og smuldr det kolde smør i med fingrene.
  • Tilsæt æggeblommen og saml hurtigt dejen med hænderne. Tilsæt evt en spsk vand, hvis det er nødvendigt.
  • Sæt dejen på køl i 30 minutter.
  • Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir.
  • Kom den i en tærteform (22 cm, gerne med løs bund eller af silikone) – sørg for at den er trykket godt ned i og op af kanterne.
  • Prik bunden nogle gange med en gaffel og forbag den i 10 minutter ved 180 grader.

Fyld

  • Blend mandlerne til fint mandelmel.
  • Halver vaniljestangen, skrab kornene ud og mas det med lidt af sukkeret.
  • Pisk det bløde smør luftigt med al sukker og vanilje og pisk derefter ægget i.
  • Hak chokolade groft og vend det i æggemassen med mandelmelet.
  • Skær rabarberstænglerne i små stykker på cirka 0,5 cm tykkelse og rør halvdelen i frangipane-massen.
  • Fordel det på den forbagte tærtebund og fordel resten af rabarberstykkerne ovenpå.
  • Bag tærten ved 180 grader i cirka 30 minutter, indtil den er gylden. Frangipanen vil sætte sig helt, når den køler af.
  • Server den lun, gerne med en klat creme fraiche eller en kugle vaniljeis til ELLER iskold fra køl.