Go Back
+ servings
Asiatisk salat med edamame, avocado, græskarkerner og ingefær-koriander-limedressing

Asiatisk salat med avocado og ingefær-limedressing

Opskriften på en let og frisk asiatisk salat som tilbehør til kød eller fisk til 4 personer
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 75 g frisk spinat
  • 100 g sukkerærter
  • 200 g edamamebønner (løse fra frost)
  • 1 æble
  • ½ agurk
  • 2 stk avocado
  • 1 bundt friske koriander
  • 2 cm frisk ingefær (skrællet)
  • 1 tsk honning
  • ½ lime
  • ½ dl appelsinsaft
  • 1,5 dl græskarkerner
  • olivenolie
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Stavblender

Fremgangsmåde

  • Rist græskarkerner på en pande med 1 spsk olivenolie og et drys salt, til de er gyldne. Lad dem køle af.
  • Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad dem trække i 5 minutter. Hæld vandet fra.
  • Skyl spinat og dup det tørt i et viskestykke.
  • Blend halvdelen af de friske koriander med ingefær, lime- og appelsinsaft, honning og et drys salt og peber – fx med en stavblender.
  • Smag dig frem med honning og lime.
  • Skær sukkerærter i aflange strimler og æble, avocado og agurk i tern.
  • Vend det hele sammen og top med resten af de friske koriander + alle de ristede græskarkerner.