Go Back
+ servings

Sunde kanelsnegle med æble og mandler

Her får du opskriften på 16 små sunde kanelsnegle med æbler og mandler til lækkersulten
4.75 fra 4 stemmer
Antal: 16 stk
Forberedelse40 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid1 time 30 minutter

Ingredienser

Dej

  • 30 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk kokosolie (smeltet )
  • ¾ tsk fint salt
  • 1,5 tsk stødt kardemomme
  • 250 g hvid hvedemel (eller andet fint groft mel)
  • 180 g hvedemel

Fyld

  • 1,5 dl æblemos (fx kogt af et par modne, søde æbler)
  • 2 spsk smør (blødt)
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk stødt kanel
  • 1 håndfuld mandler (ristede)

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad
  • Kagerulle

Fremgangsmåde

  • Lun mælken til lillefingervarme og opløs gæren heri.
  • Kom det i en skål, gerne røremaskine og rør honning, salt, kokosolie og kardemomme i.
  • Ælt melet i lidt ad gangen.
  • Ælt dejen godt i 10 minutter.
  • Lad den hæve lunt under et klæde i 1-1,5 time.
  • Rul dejen ud til et rektangel på 2-3 mm tykkelse på et let meldrysset bord.
  • Rør æblemos, smør, honning og kanel sammen til fyldet og smør det på dejen.
  • Hak nødderne fint og drys dem udover.
  • Rul dejen sammen til en roulade på den lange led og skær den ud i cirka 16 stykker.
  • Stil sneglene med lidt mellemrum i et ovnfast fad foret med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve lunt i 30 minutter under et klæde.
  • Bag dem ved 180 grader varmluft i cirka 20-25 minutter. Hvis du laver dem enkeltvis på en bageplade, skal de ikke have mere end cirka 18 minutter.