Go Back Email Link
+ servings
Kanelsnurrer med marcipan

Kanelsnurrer med marcipan

Lækre kanelsnurrer med marcipan til hygge og en kop the
5 fra 2 stemmer
Antal: 10 stk
Forberedelse45 min
Tilberedelse15 min
Hævetid1 t 45 min

Ingredienser

Dej

  • 22 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 80 g smør
  • 4 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 6,5 dl hvedemel (cirka)

Remonce

  • 80 g smør (blødt)
  • 2 spsk kanel
  • 90 g brun farin
  • 75 g marcipan (groftrevet)

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Lun mælk og smør i en gryde, til smørret er smeltet. Lad det afkøle til det er lillefingervarmt.
  • Smuldr gæren i en skål, hæld det lune mælkesmør over og opløs gæren.
  • Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg og rør godt rundt.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen, imens der æltes.
  • Ælt dejen i 10 minutter, til den slipper skålen og er blank - gerne med røremaskine.
  • Dæk skålen med et viskestykke og stil den til hævning et lunt sted i en time.
  • Imens kan du lave remoncen: Bland ingredienserne med en håndmikser til det er helt ensartet.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca 30x40 cm, ca. 3-4 mm i tykkelse.
  • Smør remoncen ovenpå dejen.
  • Fold rektanglet på den lange led (så remoncen er indeni) og tryk kanterne lidt sammen.
  • Skær dejen i 2 cm (i bredden) lange strimler.
  • Tag en strimmel og skær den igennem på midten, men undlad at skære den sidste cm igennem. Det skal ligne et par lange bukser.
  • Sno de 2 strimler om hinanden og hiv forsigtigt i den snoede strimmel, så den bliver lidt længere.
  • Sno den snoede strimmel om sig selv og bind en knude.
  • Gør det med alle og placer dem på en bageplade med bagepapir.
  • Dæk snurrerne med et viskestykke og lad dem hæve et lunt sted i 45 minutter.
  • Bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter.