Go Back Email Link
+ servings
Blondie med hindbær, mandler og hvid chokolade

Blondie med hindbær, mandler og hvid chokolade

En saftig, sød og syrlig blondie med hindbær, ristede mandler og ekstra hvid chokolade.
5 fra 1 stemme
Antal: 10 personer
Forberedelse25 min
Tilberedelse30 min

Ingredienser

  • 180 g smør
  • 250 g hvid chokolade
  • 150 g rørsukker
  • 3 æg (store )
  • 1 vaniljestang
  • 150 g hvedemel
  • 1/2 tsk fint salt
  • 100 g mandler
  • 125 g hindbær (friske)

Noter

Lav endelig kagen dagen før. Den bliver kun bedre af en nat på køl. 

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Rist mandlerne i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 6-8 minutter. Lad dem køle af.
  • Smelt 150 g grofthakket hvid chokolade med smør over vandbad. Lad det afkøle en smule.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos det med 1 tsk af sukkeret.
  • Pisk æg, sukker og vanilje luftigt og cremet i en skål – det tager et par minutter.
  • Vend smør-chokoladeblandingen og salt i med en dejskraber.
  • Sigt melet i og vend det i med dejskraberen også.
  • Hak de ristede mandler og de resterende 100 g hvid chokolade groft og vendt det i dejen.
  • Kom dejen i en form foret med bagepapir (cirka 20 x 25 cm).
  • Fordel hindbær ovenpå og tryk dem ned i dejen.
  • Bag kagen ved 175 grader varmluft i cirka 25-30 minutter. Den må ikke få for meget – der skal akkurat ikke komme noget dej på, hvis du stikker en nål eller lille, skarp kniv ned i.
  • Lad kagen køle af og kom den derefter på køl for at blive helt kold, gerne til dagen efter.