Go Back Email Link
+ servings
Græskarlasagne med svampe, timian og ost

Græskarlasagne med svampe, timian og ost

En lækker vegetarlasagne med græskar, svampe, timian og ost.
5 fra 2 stemmer
Antal: 5 personer
Forberedelse50 min
Tilberedelse35 min

Ingredienser

  • 750 g græskar (øko og skrabet for kerner)
  • 500 g svampe (fx champignon)
  • 400 g spinat (gerne frossen og optøet)
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk smør (stor)
  • 2 spsk hvedemel
  • 6,5 dl mælk
  • 1 spsk sennep (grovkornet )
  • 4 spsk frisk timian (finthakket)
  • 1 tsk chilifalger
  • 1 kugle frisk mozzarella (groftrevet)
  • lasagneplader
  • salt og peber
  • olivenolie

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad
  • Pande
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Skyl græskar godt og skær det i små tern.
  • Kom dem på en bageplade med bagepapir og vend dem i lidt olivenolie, salt og chiliflager.
  • Bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 30 minutter.
  • Skræl imens løg og hvidløg og hak det fint.
  • Steg det i en spsk olivenolie på en stor pande, til de er bløde.
  • Skyl svampe og skær dem i tynde skiver.
  • Kom dem på panden sammen med 3 spsk hakket, frisk timian og et pænt drys salt.
  • Steg det ved middel-høj varme, til svampene har afgivet væske, og det er fordampet igen.
  • Kom spinat på panden og rør rundt. Sæt det til side.
  • Lav bechamelsauce ved at smelte smør i en gryde ved mellem-høj varme.
  • Tilsæt derefter mel og pisk med et piskeris i et par minutter, så melsmagen ristes væk. Rør i det hele tiden.
  • Kom 1,5 dl mælk i, tag det af varmen og pisk det til en ensartet creme.
  • Sæt gryden tilbage på varmen, tilsæt resten af mælken og pisk til en ensartet sauce – den skal lige op og koge i et minuts tid, imens du pisker, og så vil den tykne.
  • Rør sennep i og smag til med salt og masser af peber.
  • Byg lasagnen sammen ved at smøre et tyndt lag bechamelsauce på bunden af et ildfast fad (ca 20×25 cm).
  • Kom lasagneplader på, svampe-spinatfyld, bagte tern af græskar og lidt bechamelsauce, inden lasagneplader igen osv. Jeg fik 3 lag af plader.
  • Slut af med lasagneplader og bechamelsauce (der skal være nok til at kunne smøre ud over pladerne, så de ikke bliver tørre).
  • Drys med revet ost og lidt mere timian.
  • Bag lasagnen ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter, til den er flot gylden på toppen.