Go Back
+ servings
Rødkålssalat med appelsiner, ristede valnødder og tahindressing

Rødkålssalat med appelsiner, ristede valnødder og tahindressing

Server denne rødkålssalat med appelsiner, ristede valnødder og tahindressing som tilbehør til 4 personer eller på julebordet til 6 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • ½ rødkål
  • 2 appelsiner (store )
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 1 håndfuld valnødder (store)
  • 2 spsk tahin
  • 3/4 dl appelsinsaft (evt fra skrællerne)
  • 1 tsk honning
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Rist valnødder gyldne i ovnen ved 175 grader i cirka 6-8 minutter.
  • Lad dem køle af og hak dem groft.
  • Snit imens det halve rødkål helt fint.
  • Skær skrællen af appelsinerne. Det gør du nemmest ved at skære begge ender af og derefter skære ned langs siderne, så al det hvide fjernes.
  • Skær dem i både – gerne inde langs hinderne, så du får appelsinfileter uden hinde.
  • Skær appelsinfileterne i mindre stykker.
  • Rør tahin sammen med appelsinsaft og et drys salt + peber.
  • Kom herefter honning og lidt vand i, til du har en ret flydende dressing.
  • Vend rødkål, appelsiner, ristede valnødder og tranebær godt sammen med dressingen.