Go Back
+ servings
Karamelliseret svinekød med kokosmælk, kanel og chili

Karamelliseret svinekød med kokosmælk, kanel og chili

Karamelliseret svinekød smager skønt med ris, nudler eller kartoffelmos.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse25 minutter

Ingredienser

  • 400 g svinekød (i tern)
  • 1 peberfrugt
  • 150 g champignon
  • 1 squash
  • 1 rødløg
  • 1 spsk ketjap manis (alternativt soya, gerne tyk)
  • 1 spsk fishsauce
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 165 ml kokosmælk (en lille dåse)
  • 3 spsk salsa (kan erstattes med lidt mere chilisauce + soya)
  • 1 tsk stødt kanel
  • ris

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Skyl og rens champignon, peberfrugt og squash.
  • Skræl løg og skær det i tynde skiver.
  • Snit champignon og peberfrugt i tynde strimler og squashen i små tern.
  • Steg tern af kød på en varm i lidt olie, til det er brunet på alle sider.
  • Kom løg, peberfrugt, champignon og squash op til kødet på panden sammen med ketjap, fishsauce og chilisauce og lad det simre/karamellisere ved middel-høj varme et par minutter.
  • Tilsæt kokosmælk, salsa og kanel og lad det simre videre i 5 minutters tid.
  • Smag til med salt og peber og kom eventuelt lidt vand på panden for at få ekstra sauce. Jeg tilsatte måske 1-2 dl vand.
  • Server karamelliseret svinekød med ris, nudler, kartoffelmos eller hvad du nu har lyst til.