Go Back
+ servings
Wok med nudler, grøntsager og cashewnødder

Wok med nudler, grøntsager og cashewnødder

Der her er aftensmad på 20 minutter. Nemt og sundt og lækkert.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse12 minutter
Tilberedelse8 minutter

Ingredienser

  • 1 spidskål (lille )
  • 6 gulerødder
  • 1 pose sukkerærter
  • 1 mango
  • 350 g nudler
  • 3 spsk fiskesauce
  • 3 spsk sojasauce
  • 1 spsk peanutbutter
  • 1 lime
  • 1 tsk honning
  • 4 cm ingefær (fintrevet)
  • 1 håndfuld cashewnødder (gerne ristede og saltede)

Noter

Vild med dressing? Så lav gerne dobbelt portion.

Køkkenudstyr

  • Wok

Fremgangsmåde

  • Snit spidskål fint.
  • Skræl gulerødder og skræl dem derefter i tynde strimler.
  • Halver sukkerærter, skræl mango og skær mangokødet i aflange, tynde strimler.
  • Rør dressingen sammen: limesaft, peanutbutter, soja, fiskesauce, fintrevet ingefær og honning.
  • Smag dressingen til – det skal være syrligt sødt.
  • Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og hæld vandet fra.
  • Steg i mellemtiden gulerødder og spidskål i en smule olivenolie eller sesamolie et minut eller to ved høj varme – gerne i en wok eller en stor pande.
  • Kom de kogte nudler ned til grøntsagerne sammen med dressing og sukkerærter og vend det hele rundt.
  • Vend mango i til sidst og top med cashewnødder.
  • Server gerne ekstra soja, fiskesauce og lime ved siden af.