Go Back
+ servings
Laksetærte med spinat og feta

Laksetærte med spinat og feta

Den bedste laksetærte med spinat og feta. Med en forholdvis grov og sundere bund og saftigt fyld. Nok til 4 personer med en frisk og let grøn salat til.
4.55 fra 11 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse35 minutter

Ingredienser

Tærtedej

  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl grahamsmel (eller fuldkornsmel)
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 tsk salt

Tærtefyld

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g frisk spinat
  • 225 g laks (fx laksefileter)
  • 100 g feta
  • 3 æg
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 øko citron (fintrevet skal)

Køkkenudstyr

  • Tærteform
  • Pande

Fremgangsmåde

Tærtedej

  • Rør ingredienserne til dejen sammen med dine hænder.
  • Tryk dejen ud i en tærteform eller springform a la denne (smurt med lidt olie eller foret med bagepapir).
  • Prik bunden et par gange med en gaffel og bag ved 175 grader varmluft i 12 minutter.

Tærtefyld

  • Imens tærtebunden bager, skal du fjerne skræl fra løg og hvidløg, skære løg i fine skiver og hakke hvidløg fint.
  • Steg løg og hvidløg i en spsk olivenolie og lidt salt, til det er blødt.
  • Skyl spinat og kom det på pande. Lad det falde sammen og pres overskydende væske væk.
  • Skær skindet af laksen og fileten i små tern. Skær også feta i små tern.
  • Pisk æg med cremefraiche, citronskal og et drys salt og peber.
  • Fordel løg, spinat, laks og feta på den forbagte bund.
  • Hæld æggemassen over og bag din laksetærte i cirka 35 minutter ved samme temperatur.