Go Back
+ servings
Shakshuka med chorizo og feta

Shakshuka med chorizo og feta

5 fra 3 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 peberfrugt
  • 50 g chorizo
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 100 g tomater (friske og små)
  • 4 æg
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 50 g feta
  • olivenolie
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad
  • Pande

Fremgangsmåde

  • Hak løg og skær peberfrugt og chorizo i tern.
  • Steg alle tre ting i 1 spsk olivenolie med spidskommen, røget paprika og et drys salt og peber på en varm pande, til løgene er bløde.
  • Tilsæt de flåede tomater og lad det varme med et par minutter.
  • Kom det op i et lille ovnfast fad eller lad det blive i panden, hvis den kan komme i ovnen.
  • Halver de friske tomater og kom dem ned i.
  • Lav 4 små huller i tomatsaucen og slå æggene ned i hvert sit hul.
  • Bag din shakshuka i ovnen i cirka 15 minutter ved 180 grader varmluft, til æggehviden har sat sig, men æggeblommerne stadig er smilende.
  • Top med frisk persille og smuldret feta og spis – fx med brød.