Go Back Email Link
+ servings

Appelsinmarmelade

5 fra 1 stemme
Antal: 3 glas
Forberedelse10 min
Tilberedelse2 t

Ingredienser

  • 3 øko appelsiner (store )
  • 2 øko citroner (små )
  • 450 g sukker

Noter

Marmeladen kan sagtens holde sig på lufttæt glas et par uger i køleskabet. Du kan også fryse marmeladen ned i små portioner og tage det op, når lysten melder sig. 

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Blender

Fremgangsmåde

  • Skrub appelsiner og citroner.
  • Kom dem i en stor gryde med vand, til det dækker og kom en tallerken eller noget ned i gryden, så den kan holde dem fra at flyde til toppen.
  • Lad det koge i to timer, til appelsiner og citroner er helt møre.
  • Tag citrusfrugterne op af vandet og kom dem i en blender/foodprocessor med sukkeret.
  • Blend det til en grov marmelade. Sukkeret burde meget gerne blive opløst af de varme frugter.
  • Fjern kernerne fra marmeladen og kom det på skoldede glas.