Go Back Email Link
+ servings
Kold nudelsalat med halloumi, grøntsager og peanutbutterdressing

Kold nudelsalat med halloumi, grøntsager og peanutbutterdressing

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse25 min

Ingredienser

  • 2 spsk peanutbutter (store)
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 lime (saften)
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk Knorr flydende koncentreret grøntsagsfond
  • 3 gulerødder
  • 1/2 agurk
  • 250 g halloumi
  • 350 g nudler (jeg har brugt udon nudler)
  • 1/2 bundt frisk basilikum
  • 1 håndfuld sesamfrø

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Pande

Fremgangsmåde

  • Rør dressingen sammen: først peanutbutter og limesaft.
  • Derefter honning, sesamolie, fishsauce, flydende koncentreret grøntsagsfond og omkring 1/2 dl vand.
  • Smag til og juster evt. vandmængden, til du har en tyktflydende peanutbutterdressing.
  • Skær halloumi i mindre stykker og steg det på en varm pande – gerne i lidt sesamolie, til de er sprøde og gyldne på begge sider.
  • Skær agurk i tynde skiver og skræl fine strimler gulerod med en grøntsagsskræller.
  • Kog nudler efter anvisningen på pakken og skyl i koldt vand, til det er helt koldt.
  • Vend med de fleste gulerodsstrimler, agurkeskiver og friske basilikumsblade.
  • Anret på et fad og pynt med de resterende grøntsager, stegt halloumi og frisk basilikum.
  • Dryp dressingen udover og drys med sesamfrø.