Go Back
+ servings
Gedeost salat med appelsiner, grillede gulerødder og appelsin-honning-sennepsdressing

Gedeost salat med appelsiner, grillede gulerødder og appelsin-honning-sennepsdressing

Denne opskrift på salat med gedeost er som tilbehør til 4 personer. Skal den mætte mere, kan du tilføje korn. Du kan også servere den til fx kylling.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 100 g blandede salater
  • 3 appelsiner
  • 4 gulerødder (mellemstore)
  • 1 gedeost (Soignon, gederulle)
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • 1 dl solsikkekerner
  • olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skær gedeost i skiver, placer dem på en bageplade med bagepapir og giv dem 4-5 minutter i ovnen ved 200 grader. Lad dem køle af.
  • Rist solsikkekernerne på en pande, til de er gyldne.
  • Skræl gulerødder og skær dem i skrå skiver. Steg dem et par minutter på en pande i lidt olivenolie, til de har fået lidt farve men stadig har bid.
  • Skær skrællen af appelsinerne. Jeg synes, at det er nemmest, hvis du skærer enderne af og derefter kører kniven ned langs siderne. Gem skrællerne.
  • Skær appelsinerne i runde skiver.
  • Pres al saft ud af skrællerne (jeg fik cirka 1/2 dl) og rør det sammen med dijonsennep, honning og lidt salt og peber til en dressing.
  • Skyl salat og dup det tørt i et viskestykke.
  • Kom salat, gulerødder og appelsiner i en skål og vend med det meste af dressingen og de fleste solsikkekerner.
  • Pynt med gedeost på toppen (kom gerne nogle af stykkerne lidt nedunder salaten), dryp med resten af dressingen og drys med de sidste solsikkekerner.