Go Back
+ servings

Æblepandekager med kanelsmør

Æblepandekager med kanelsmør er den perfekte morgenmad i weekenden i efteråret. Det er som at spise kage til morgenmad.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

Æblepandekager

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vand
  • 2 æbler (små )
  • 2 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 6 spsk hvedemel (cirka)
  • 1/2 tsk salt
  • smør til stegning

Kanelsmør

  • 1 spsk smør (blødt, en stor én)
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk stødt kanel

Køkkenudstyr

  • Rivejern

Fremgangsmåde

Æblepandekager

  • Start med at lave en tyk havregrød af havregryn og vand. Afkøl en smule.
  • Riv æbler groft og kom dem i havregrøden sammen med æg, bagepulver, kanel, vaniljesukker, hvedemel og salt.
  • Steg dine æblepandekager på panden ved middelvarme i smør. Vær tålmodig og lad dem sætte sig, inden du vender. Lav imens kanelsmør.
  • Server gerne pandekagerne lune, så kanelsmørret smelter lidt.

Kanelsmør

  • Rør halvblødt smør, honning og kanel sammen, så du får en cremet, næsten luftig kanelsmør.