Overhæld kerner med varmt vand og lad dem trække i 5 minutter, inden du hælder al vandet fra.
Opløs gær ud i det kolde vand og kom det op i en røremaskine med honning og olivenolie (du kan også ælte det med hånden, men det kan blive lidt klistret).
Tilsæt kerner, salt, mel og evt kardemomme og ælt i 5 minutters tid, til du har en glat dej. Hold gerne en smule mel tilbage, da det er lidt forskelligt, hvor meget din dej kan trække.
Lad dejen hæve et lunt sted under et viskestykke i 1 time.
Brug en ske dyppet i kold vand til at lave 8-10 boller af din dej og placer dem på et stykke bagepapir.
Tænd ovnen på 220 grader over-undervarme og lad en bageplade varme op med ovnen. Lad dine boller efterhæve imens under et klæde.
Pensl bollerne med et pisket æg og drys evt. med lidt ekstra kerner.
Når ovnen er varm, hiver du forsigtigt bagepapiret over på den varme bageplade og bager dem i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte (lyder hule, når du banker på bunden).