Go Back
+ servings
Fyldt kyllingebryst med svampe, æbler, flødeost og parmaskinke

Fyldt kyllingebryst med svampe, æbler, flødeost og parmaskinke

5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster
  • 200 g champignon
  • 2 æbler (syrligt søde, jeg brugte Kanzi®)
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g flødeost
  • 1 tsk dijonsennep
  • frisk rosmarin (du kan også bruge timian)
  • 4 skiver parmaskinke (eller serrano)
  • olivenolie
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Rens champignon, skær dem i små tern og hak hvidløget fint.
  • Steg begge dele på en varm pande i lidt olivenolie med bladene fra en rosmarinstilk eller to (finthakket), til det er blødt.
  • Skær det ene æble i små tern også og steg det med på panden et par minutter.
  • Tag det af varmen og rør det sammen med dijonsennep, salt, peber og flødeost.
  • Skær en lomme i kyllingebrysterne til fyldet – ligesom hvis du skulle skære dem igennem i siden, men uden at skære hele vejen igennem og drys begge sider med lidt salt og peber.
  • Brun kyllingebrysterne i lidt olivenolie på en varm pande et minut eller to på hver side, til de har fået lidt stegeoverflade.
  • Tag de brunede kyllingebryster af varmen og fyld hver lomme med en god spsk fyld.
  • Sno parmaskinke omkring brysterne og kom dem i et ovnfast fad foret med bagepapir.
  • Skær det andet æble i skiver og kom det ned til kyllingen sammen med et par kviste rosmarin.
  • Bag det hele i ovnen ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter afhængig af størrelse, til kyllingebrysterne er gennemtilberedte. Mine var ret store og fik 20 minutter.