Go Back Email Link
+ servings
Kartoffelpizza med mascarpone og rosmarin

Kartoffelpizza med mascarpone og rosmarin

Den allerbedste kartoffelpizza - helt enkelt med mascarpone, kartofler, rosmarin, olivenolie og havsalt. Min yndlingspizza.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse25 min
Tilberedelse20 min
Hævetid2 t

Ingredienser

Pizzadej

  • 3,75 dl vand (lunkent)
  • 1,5 tsk fint salt
  • 20 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 4 dråber citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 600 g tipo 00 mel

Topping

  • 1 pose små kartofler
  • 250 g mascarpone
  • 2 kugler mozzarella
  • 1 løg
  • frisk rosmarin
  • flagesalt
  • olivenolie

Noter

*det er nemmere at rulle din dej ud mellem to stykker bagepapir

Køkkenudstyr

  • Kagerulle

Fremgangsmåde

Pizzadej

  • Rør gær ud i det lunkne vand.
  • Rør derefter sukker, citronsaft, olivenolie og salt i.
  • Ælt melet i og ælt i 5-10 minutters tid – med armkraft eller røremaskine.
  • Lad din dej hæve i 2 timers tid et lunt sted under et klæde.
  • Når dejen har hævet færdig: Tænd ovnen på så højt som muligt (almindelig ovn) og lad dem varme op med en bageplade i.
  • Skær kartofler så tyndt som muligt og kom dem op i en skål, dæk med kogende vand og lad dem trække i 5-10 minutter.
  • Hæld vandet fra og dup kartoflerne tørre i et viskestykke.
  • Skær løg i tynde skiver.
  • Del dejen i to og rul dem ud på hvert sit stykke bagepapir drysset med lidt mel*.

Topping

  • Smør mascarpone ud i et tyndt lag på pizzaen.
  • Fordel kartoffelskiver ovenpå – de skal dække det hele men ikke ligge i lag.
  • Fordel løg ud over og drys med rosmarin.
  • Bræk mozzarella i små stykker og fordel på dine pizzaer.
  • Dryp med lidt olivenolie og drys med flagesalt.
  • Træk bagepapir med pizza over på den brandvarme bageplade og bag én pizza ad gangen i cirka 10 minutters tid, til den er sprød og gylden.