Go Back
+ servings
Hasselnøddesmør med chokolade a la nutella

Hasselnøddesmør med chokolade

5 fra 3 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 4 dl hasselnødder
  • 80 g mørk chokolade
  • 1 nip salt
  • Evt. honning

Noter

Dit hasselnøddesmør vil sætte sig på køl og blive smørbar, og hvis du tager det ud 30 minutters tid før, vil det blive flydende igen.

Køkkenudstyr

  • Blender

Fremgangsmåde

  • Rist hasselnødder i ovnen ved 150 grader i 15 minutter.
  • Lad dem køle lidt og nulr så skallen af nødderne med dine hænder.
  • Kom de afskallede, ristede hasselnødder i en god blender og blend i 5-10 minutters tid, til du har hasselnøddesmør. Du skal formentligt stoppe blenderen et par gange undervejs og skrabe nødder ned ad siderne.
  • Hvis din blender har svært ved at få fat og lave det til "smør", kan du tilsætte 1-2 spsk smagsneutral olie, og så vil der ske noget.
  • Når din hasselnøddesmør er flydende og cremet, skal du hakke chokolade groft og komme det i blenderen med et godt nip salt. Blend det igen til en flydende nutella-lignende masse.
  • Smag til med salt og evt. honning efter behov.
  • Opbevar på et skoldet glas på køl.