*Jeg brugte ikke al min crumble, men resterne er god på yoghurt, smoothies, koldskål eller bare som snack.
Køkkenudstyr
Ismaskine
Gryde
Termometer
Fremgangsmåde
Vaniljeis med lemon curd
Kog mælk og fløde op til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen.
Flæk vaniljestangen og mas kornene i lidt af sukkeret. Pisk vanilje, sukker og æg sammen.
Hæld langsomt den varme mælk og fløde i æggesnapsen, mens du pisker.
Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du rører. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule – det gør den omkring 85 grader.
Lad cremen køle helt af. Dette kan sagtens gøres dagen før.
Når din iscreme er helt kold, skal du køre den på en ismaskine, til du har en tyk softice.
Fordel din vaniljeis i en lille form og brug en ske til at ‘swirle’ klatter af lemon curd i isen. Bræk evt. crumble-stykkerne i mindre stykker og fordel dem oven på isen*.
Kom isen på frys i minimum et par timer.
Crumble
Imens din iscreme køler af, skal du lave crumble. Tænd ovnen på 180 grader.
Kom mel og koldt smør (skåret i tern) i en lille skål og smuldr det sammen med fingrene, til det ligner crumble.
Smuldr derefter sukker og salt i, til det er ensartet.
Fordel små klumper (a 2-3 cm tykkelse) på en bageplade med bagepapir og giv det 10-15 minutter i ovnen, til det er gyldent og lysebrunt i kanterne.
Hiv bagepapiret over på en rist og lad det afkøle og blive sprødt her.