Go Back
+ servings
Vaniljeis med lemon curd og crumble

Vaniljeis med lemon curd og crumble

5 fra 2 stemmer
Antal: 1 liter
Forberedelse40 minutter
Tilberedelse15 minutter
Frysetid3 timer

Ingredienser

Vaniljeis med lemon curd

  • 2,5 dl fløde
  • 3 dl sødmælk
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 120 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 150 g lemon curd (købt eller hjemmelavet)

Crumble

  • 100 g hvedemel
  • 75 g smør (koldt)
  • 50 g sukker
  • 1 nip salt

Noter

*Jeg brugte ikke al min crumble, men resterne er god på yoghurt, smoothies, koldskål eller bare som snack.

Køkkenudstyr

  • Ismaskine
  • Gryde
  • Termometer

Fremgangsmåde

Vaniljeis med lemon curd

  • Kog mælk og fløde op til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen.
  • Flæk vaniljestangen og mas kornene i lidt af sukkeret. Pisk vanilje, sukker og æg sammen.
  • Hæld langsomt den varme mælk og fløde i æggesnapsen, mens du pisker.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du rører. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule – det gør den omkring 85 grader.
  • Lad cremen køle helt af. Dette kan sagtens gøres dagen før.
  • Når din iscreme er helt kold, skal du køre den på en ismaskine, til du har en tyk softice.
  • Fordel din vaniljeis i en lille form og brug en ske til at ‘swirle’ klatter af lemon curd i isen. Bræk evt. crumble-stykkerne i mindre stykker og fordel dem oven på isen*.
  • Kom isen på frys i minimum et par timer.

Crumble

  • Imens din iscreme køler af, skal du lave crumble. Tænd ovnen på 180 grader.
  • Kom mel og koldt smør (skåret i tern) i en lille skål og smuldr det sammen med fingrene, til det ligner crumble.
  • Smuldr derefter sukker og salt i, til det er ensartet.
  • Fordel små klumper (a 2-3 cm tykkelse) på en bageplade med bagepapir og giv det 10-15 minutter i ovnen, til det er gyldent og lysebrunt i kanterne.
  • Hiv bagepapiret over på en rist og lad det afkøle og blive sprødt her.