Go Back
+ servings
Kartoffel-porresuppe

Kartoffel-porresuppe

Kartoffel-porresuppe er en nem og billig suppe med god smag fra kartofler og porrer. Perfekt med en klat cremefraiche og purløg på toppen - bacon er heller ikke dårligt. Server med lækkert brød til.
4.84 fra 6 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 750 g kartofler (alm. spisekartofler – ikke bagekartofler)
  • 1 porre (stor eller to små)
  • 3 fed hvidløg
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk Olivenolie

Tilsmagning

  • Citronsaft
  • Salt og peber
  • Muskatnød

Til servering

  • Cremefraiche
  • Frisk purløg
  • Brød

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Stavblender

Fremgangsmåde

  • Start med at skære ender af porrer og pille det yderste lag af og smide det ud.
  • Skær porrer i tynde strimler og skyl dem godt – der kan gemme sig jord indeni lagene. Pil hvidløg og hak dem fint.
  • Kom porrer og hvidløg op i en stor gryde med lidt olivenolie og steg ved middelvarme et par minutter – de skal ikke tage farve men bare blive bløde.
  • Skrub kartofler godt og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden og varm det hele igennem i 5 minutters tid – igen skal det ikke tage farve.
  • Tilsæt bouillonterninger og vand så det netop dækker.
  • Lad det simre under låg, til kartoflerne er møre.
  • Blend med en stavblender eller i en blender. Tilsæt vand til du har ønsket konsistens.
  • Rør fløde i og smag til med lidt citronsaft, masser af friskkværnet peber, fintrevet muskatnød og evt. salt.
  • Varm suppen igennem og server med cremefraiche, purløg og lækkert brød – sprødtstegt bacon ville heller ikke være dårligt.