Start med at skære ender af porrer og pille det yderste lag af og smide det ud.
Skær porrer i tynde strimler og skyl dem godt – der kan gemme sig jord indeni lagene. Pil hvidløg og hak dem fint.
Kom porrer og hvidløg op i en stor gryde med lidt olivenolie og steg ved middelvarme et par minutter – de skal ikke tage farve men bare blive bløde.
Skrub kartofler godt og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden og varm det hele igennem i 5 minutters tid – igen skal det ikke tage farve.
Tilsæt bouillonterninger og vand så det netop dækker.
Lad det simre under låg, til kartoflerne er møre.
Blend med en stavblender eller i en blender. Tilsæt vand til du har ønsket konsistens.
Rør fløde i og smag til med lidt citronsaft, masser af friskkværnet peber, fintrevet muskatnød og evt. salt.
Varm suppen igennem og server med cremefraiche, purløg og lækkert brød – sprødtstegt bacon ville heller ikke være dårligt.