Go Back
+ servings
Pumpkin bread opskrift med æblecider glasur. Krydret, sødt og saftigt og en nem opskrift

Pumpkin bread

En lækkert, saftigt og sprødt i kanten-pumpkin bread med en let syrlig æblecider glasur, der komplimenter den søde kage. Ingredienslisten ser måske lidt lang ud, men det meste af krydderier. Der er snildt til 8 stykker.
5 fra 1 stemme
Servings: 8 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse50 minutter

Ingredients

Pumpkin bread

  • 250 g hvedemel
  • 130 g brun farin
  • 130 g sukker (+ 2 spsk til toppen)
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk fint salt
  • 2 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt allehånde
  • ½ tsk stødt ingefær
  • tsk stødt nelliker
  • 2 stk æg
  • 280 g græskarpure (*se note)
  • 80 g mælk
  • 120 g olivenolie

Æblecider glasur

  • dl æblecider
  • 20 g smør
  • 1 tsk stødt kanel
  • 160 g flormelis
  • 1 nip salt

Noter

Jeg laver selv min græskarpure ved at koge tern af græskar til møre. Lad det dampe af og blend det så til en glat pure. 
Til ét brød (altså 280 g græskarpure) som ovenfor passer det for mig ret fint vægtmæssigt med et halvt hokkaidogræskar med skræl. Kog hellere lidt for meget end lidt for lidt. 

Køkkenudstyr

  • 1 Rugbrødsform ca. 26x9 cm

Fremgangsmåde

Pumpkin bread

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Kom hvedemel, brun farin, sukker, natron, bagepulver og alle krydderierne i en skål og rør det sammen.
  • Kom æg, græskarpure, mælk og olivenolie i en skål, rør det let sammen og vend det så i de tørre ingredienser, til du har en ensartet dej.
  • Kom bagepapir i en rugbrødsform (min var 26x9cm) og hæld dejen i. Drys med de 2 spsk sukker på toppen.
  • Bag kagen i ovnen i 50-60 minutter, til en stegenål lige præcis kommer ren ud, når du stikker den ned midt i kagen. Min fik 55 minutter. Bliver kagen for mørk, kan du dække den løst med staniol.

Æblecider glasur

  • Imens kagen køler af, skal du reducere æblecideren ned til en femtedel, altså ½ dl hvis du laver ét brød. Det tager 10-15 minutter, hvor den bare skal have lov at simre.
  • Rør smørret i og stil til side, så det kan afkøle en smule.
  • Vend det stadigt flydende æblercidersmør med flormelis og kanel. Kom en smule vand i, til du har en let flydende glasurkonsistens.
  • Jeg kan godt lide at komme glasuren på, mens kagen stadig er en anelse lun. Så er det som om, at kagen suger lidt ekstra saftighed til sig. Gør du det i formen, vil intet glasur gå til spilde.