Go Back
+ servings
Pasta med muslinger, brødkrummer, hvidløg

Pasta med muslinger

En nem version af pasta vongole - peppet lidt op og med lækre muslinger fra dåse. Retten kan laves på 20 minutter, hvis du rubber neglene.
5 fra 1 stemme
Servings: 2 personer
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 3 spsk rasp
  • 5 kviste frisk timian
  • 1 stk løg (eller dobbelt op hvis de er små)
  • ½ stk øko citron
  • 1 dåse muslinger (fx i olie og hvidløg - min dåse var 110 g. Du kan også bruge to)
  • 250 g pasta (fx linguine)
  • 1 håndfuld frisk persille
  • ekstra olivenolie til toppen
  • salt og peber

Noter

Er dine muslinger ikke tilsmagt hvidløg, så vil jeg bestemt anbefale, at du snitter et par friske hvidløg og steger sammen med løgene. 

Fremgangsmåde

  • Start med at varme en pande op til middelvarme med olie.
  • Kom rasp og bladene fra den friske timian på og rist, til du har gyldne brødkrummer.
  • Vend fintrevet citronskal og et nip salt i. Lad dem køle af.
  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  • Skræl og hak løg i fine tern. Hak også persille fint.
  • Varm en pande op til middelvarme og kom saften/olien fra dåsemuslingerne (ikke muslingerne endnu) på panden sammen med en ekstra spsk olie og steg løgene møre heri.
  • Kom et godt skvis citronsaft i panden sammen med et drys salt og peber.
  • Kom den kogte pasta på panden sammen med persille og 1 dl af pastavandet. Vend rundt til du har en lækker cremet pastaret og tilføj evt. lidt ekstra pastavand. Smag til.
  • Server med brødkrummer på toppen og evt. med ekstra dryp god olivenolie.