En nem version af pasta vongole - peppet lidt op og med lækre muslinger fra dåse. Retten kan laves på 20 minutter, hvis du rubber neglene.
5 fra 1 stemme
Servings: 2personer
Forberedelse20 minuttermin
Ingredienser
2spskolie
3spskrasp
5kvistefrisk timian
1stkløg(eller dobbelt op hvis de er små)
½stkøko citron
1dåsemuslinger(fx i olie og hvidløg - min dåse var 110 g. Du kan også bruge to)
250gpasta(fx linguine)
1håndfuldfrisk persille
ekstra olivenolie til toppen
salt og peber
Noter
Er dine muslinger ikke tilsmagt hvidløg, så vil jeg bestemt anbefale, at du snitter et par friske hvidløg og steger sammen med løgene.
Fremgangsmåde
Start med at varme en pande op til middelvarme med olie.
Kom rasp og bladene fra den friske timian på og rist, til du har gyldne brødkrummer.
Vend fintrevet citronskal og et nip salt i. Lad dem køle af.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Skræl og hak løg i fine tern. Hak også persille fint.
Varm en pande op til middelvarme og kom saften/olien fra dåsemuslingerne (ikke muslingerne endnu) på panden sammen med en ekstra spsk olie og steg løgene møre heri.
Kom et godt skvis citronsaft i panden sammen med et drys salt og peber.
Kom den kogte pasta på panden sammen med persille og 1 dl af pastavandet. Vend rundt til du har en lækker cremet pastaret og tilføj evt. lidt ekstra pastavand. Smag til.
Server med brødkrummer på toppen og evt. med ekstra dryp god olivenolie.