Mellemøstlig salat med ristet blomkålscouscous, feta, granatæble og gomadressing
En frisk og lækker salat med ristet blomkålscouscous, persille og mynte, garantæblekerner, feta, avocado og gomadressing. Til 4 personer som tilbehør eller 3 som den er.
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
Forberedelse40 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredients
Salat
1blomkål(stort)
75gblandede salater
1bundtbredbladet persille
1håndfuldmynte
1granatæble
100gfeta
1avocado
1dlmandler(ristede)
1dlgomadressing
Dressing
2spsksojasauce
2spskolivenolie
2spskgomadressing
1fedhvidløg(presset)
½øko citron(saften - skallen skal du bruge i salaten)
salt og peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Fjern de grønne blade fra blomkålet. Riv blomkålet fint eller blend det fint i en minihakker/foodprocessor, til det ligner couscous.
Riv skallen af den halve citron og læg det til side.
Rør dressingen godt sammen og vend det med blomkålscouscous. Bred det ud på en bageplade med bagepapir.
Rist din blomkålscouscous i ovnen i 25 minutters tid, til det er godt gyldent. Rør i det 1-2 gange undervejs. Rist evt. dine mandler med de sidste 6-8 minutter.
Hak salat, mynte og persille groft. Frigør granatæblekernerne fra skallen. Smuldr feta og skær avocadokødet i mundrette stykker.
Lad din blomkålscouscous køle en smule af og vend det herefter med grofthakket salater og krydderurter, granatæblekerner, fintrevet citronskal, avocado, feta, hakkede, ristede mandler og den resterende gomadressing.