Kolokithopita er en græsk filodejstærte fyldt med squash, feta og andre gode sager. Den er nem at lave og er både sprød og cremet. Server den med en salat til, og du har mad til 4 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4personer
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse40 minuttermin
I alt55 minuttermin
Ingredienser
700gsquash(svarer til ca to store)
3stkæg
1bundtfrisk persille
1stkløg
1fedhvidløg
75gparmesan
1stkøko citron(lille)
1drysmuskatnød(fintrevet, kan undlades)
200gfeta
salt og peber
7arkfilodej
olivenolie
2spsksesamfrø(kan undlades)
Noter
Det er virkelig vigtigt at få presset al væden ud af den revne squash, da din tærte ellers vil blive for blød i bunden, og væske vil rende ud, når du skærer den.
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Riv squash groft og pres al væde ud af det. Jeg synes, at det er nemmest at komme det i et rent viskestykke og presse væden ud sådan.
Skræl og hak løg og hvidløg fint. Hak også persille fint.
Kom den revne, vædede squash i en skål sammen med æg, løg, hvidløg, persille, fintrevet parmesan, citronskal og muskatnød og et drys salt og peber.
Smuldr feta i og vend det forsigtigt rundt.
Kom bagepapir på en bageplade og læg et ark filodej på.
Pensl med lidt olie og læg endnu et ark filodej over – dog lidt forskudt.
Fortsæt med alle arkene og læg dem en smule forskud hver gang, så du til sidst får en fin symmetrisk stjerne-agtig bund af filodejsark. Pensl fortsat med en smule olie mellem hvert lag.
Kom squashfyldet i midten, så der stadig er god plads ud til kanterne.
Fold kanterne ind over fyldet, så dejen indkapsler fyldet og lukkes af på toppen. Drys evt. med sesamfrø.
Bag din tærte i ca 40 minutter, til den er flot gylden på toppen. Vend evt. pladen undervejs og skrue ned til 150 grader, hvis den bliver for mørk - det gør jeg ofte til sidst.
Lad den stå i minimum 20 minutter, inden du skærer og spiser den.