Go Back
+ servings

Koldhævede gulerodsboller

Lækre, nemme og koldhævede gulerodsboller. Opskriften giver 10 stk.
5 fra 1 stemme
Servings: 10 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid10 timer

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Start med at røre gær ud i vandet og tilsæt så A38, olie, salt, sukker, groftrevne gulerødder, havregryn og solsikkekerner.
  • Rør fuldkornshvedemelet i og ælt derefter hvedemelet i lidt ad gangen.
  • Ælt gerne i 5 minutter – dejen skal være lidt klistret.
  • Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og kom på køl til næste morgen.
  • Klat cirka 10 boller ud på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 minutter.
  • Bag bollerne ved 200 grader over- undervarme i cirka 20 minutter. Lad dem køle lidt af, inden du spiser dem.