Københavnerstang - vaniljeis med marcipan og ananassirup
En lækker og hjemmelavet version af den klassiske ispind Københavnerstang med et twist af marcipan. Nem at lave derhjemme og god for børn og voksne.
5 fra 2 stemmer
Servings: 6personer
Forberedelse40 minuttermin
Frysetid5 timert
Ingredients
Vaniljeis med marcipan
4æggehvider(evt. pasteuriserede)
3æggeblommer(evt. pasteuriserede)
100gsukker
1vaniljestang
250mlpiskefløde
125gmarcipan
3,5clAalborg Akvavit Fad(den er smagt til med rom)
Ananassirup
600gananas(fri for skræl og den midterste stok)
180gsukker
2spskcitronsaft
Fremgangsmåde
Vaniljeis med marcipan
Pisk æggehvider luftige og derefter til en stiv marengs med halvdelen af sukkeret.
Pisk fløde til flødeskum i en anden skål.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos med den sidste halvdel af sukkeret.
I en tredje skål skal du piske æggeblommer med vaniljesukkeret til en lys og luftig æggesnaps.
Vend de luftige æggehvider forsigtigt i æggeblommerne og vend derefter flødeskummet i.
Rør nu snapsen i. Skær marcipan i små tern og vend dem i iscremen.
Kom isen i en form og stil den i fryseren i minimum 5 timer og gerne natten over.
Tag isen ud 5-10 minutter før spisning og server med den kolde ananassirup.
Ananassirup
Skær ananas i små tern og kom dem i en gryde med resten af ingredienserne og 1 dl vand.
Lad det simre i 15 minutters tid og blend det derefter godt i en blender eller med en stavblender.
Pres det igennem en si og kog denne sirup et par minutter mere, til du har en let tyknet ananassirup – vær opmærksom på, at den sætter sig lidt mere på køl.
Kom den i en beholder og i køleskabet for at blive helt kold.