Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Hjemmelavet rabarbersaft
4.50
fra
2
stemmer
Servings:
1
flaske
Forberedelse
15
minutter
min
Tilberedelse
25
minutter
min
Køletid
2
timer
t
Ingredients
1
kg
rabarber
1,5
liter
vand
4
dl
rørsukker
1
vaniljestang
(alternativt 1/2 tsk vaniljepulver)
citronsaft
Noter
Bland din kolde rabarbersaft med vand – ca 40/60 (saft/vand), eller som du bedst kan lide det og gerne et par isterninger og en myntekvist også.
Køkkenudstyr
Si
Gryde
Fremgangsmåde
Fjern de yderste ender af rabarber. Skyl stænglerne og skær dem i små stykker af 2-3 cm.
Kom rabarberstykker i en gryde med vand og giv det et opkog.
Så snart det koger, kan du skrue ned og lade det simre i 15 minutters tid under låg.
Tag det af varmen og lad det køle af et par timer.
Når din rabarberblanding af afkølet, skal du si rabarberstykkerne fra.
Pres gerne stykkerne godt i sien, så du får al væsken ud.
Kasser dét, der nu ligner lidt rabarbermos og kom saften tilbage i gryden med sukker.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom også dem i.
Varm saften op til sukkeret smelter og smag til med lidt citronsaft.
Lad din rabarbersaft køle helt af og kom dem på skoldede flasker.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest