Det her er en fantastisk opskrift at kende, for så kan du lave en mayo på ingen tid. Mange vil kalde det en snydemetode, men den virker bare, skiller aldrig og kan varieres i tusinder - og det er den eneste måde, jeg laver det på. Opskriften giver 2-3 dl mayo.
5 fra 1 stemme
Servings: 1portion
Forberedelse3 minuttermin
Ingredienser
1stkæg
1tsksennep(dijon/grov)
2tskeddike(fx æbleeddike eller citronsaft)
2dlsmagsneutral olie
salt
Noter
Gode tips hvis du vil være sikker på, at den ikke skiller: Lad dit æg temperere lidt - evt bare i beholderen med alle ingredienserne.
Køkkenudstyr
1 Stavblender
Fremgangsmåde
Kom æg, sennep, eddike, et drys salt og smagsneutral olie i en høj, smal beholder.
Sæt hovedet af stavblenderen ned omkring æggeblommen og blend pulserende, til den tager fat i æggeblommen og begynder at tykne.
Blend derefter det hele sammen til en tyk mayo. Det tager ikke mere end 10 sekunder. Smag til med salt, sennep og eddike.
Herfra kan du variere mayo: chili, urter, hvidløg - eller hvad du nu har lyst til. Det kan enten vendes eller blendes i.