Go Back
+ servings
nem hjemmelavet mayonnaise opskrift

Hjemmelavet mayonnaise

Det her er en fantastisk opskrift at kende, for så kan du lave en mayo på ingen tid. Mange vil kalde det en snydemetode, men den virker bare, skiller aldrig og kan varieres i tusinder - og det er den eneste måde, jeg laver det på. Opskriften giver 2-3 dl mayo.
5 fra 1 stemme
Servings: 1 portion
Forberedelse3 minutter

Ingredienser

  • 1 stk æg
  • 1 tsk sennep (dijon/grov)
  • 2 tsk eddike (fx æbleeddike eller citronsaft)
  • 2 dl smagsneutral olie
  • salt

Noter

Gode tips hvis du vil være sikker på, at den ikke skiller: Lad dit æg temperere lidt - evt bare i beholderen med alle ingredienserne. 

Køkkenudstyr

  • 1 Stavblender

Fremgangsmåde

  • Kom æg, sennep, eddike, et drys salt og smagsneutral olie i en høj, smal beholder.
  • Sæt hovedet af stavblenderen ned omkring æggeblommen og blend pulserende, til den tager fat i æggeblommen og begynder at tykne.
  • Blend derefter det hele sammen til en tyk mayo. Det tager ikke mere end 10 sekunder. Smag til med salt, sennep og eddike.
  • Herfra kan du variere mayo: chili, urter, hvidløg - eller hvad du nu har lyst til. Det kan enten vendes eller blendes i.