Go Back
+ servings
Hasselback kartofler med cremefraiche, rødløg og purløg

Hasselback kartofler med cremefraiche, rødløg og purløg

En perfekt hapser som appetizer og alternativ til blinis eller som tilbehør til kød, fisk eller lignende. Beregn 3-4 hapsere pr person eller 5-6 som tilbehør.
5 fra 1 stemme
Servings: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse50 minutter
I alt55 minutter

Ingredients

Hasselback kartofler

  • 1 kg kartofler (små)
  • ¾ dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kvist rosmarin (kan undlades)
  • salt

Topping

  • 1 dl cremefraiche (gerne 18 eller 36%)
  • 1 stk rødløg
  • 1 bundt purløg
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Hasselback kartofler

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Hak hvidløg og rosmarin fint og rør det i olien.
  • Skrub kartoflerne godt og dup dem tørre.
  • Skær et lille stykke af bunden af kartoflerne, så de kan stå stabilt.
  • Skær tynde skiver 2/3 igennem kartoflerne. Kom evt. en stegenål igennem kartoflens nederste 1/3, så du ikke kan skære helt igennem. Tag nålen ud igen og fortsæt med alle kartoflerne.
  • Fordel kartoflerne på en bageplade eller i et ildfast fad med bagepapir. Pensl med olien.
  • Giv dem 50-60 minutter i ovnen afhængig af størrelse, til de er gyldne og møre. Tag dem gerne ud halvvejs og pensl dem igen.

Toppings

  • Hvis du skal toppe dine kartofler, skal de køle helt af. De skal ikke være køleskabskolde, men de må godt have stået et par timer på køkkenbordet.
  • Hak purløg og rødløg helt fint.
  • Pynt hver kartoffel med en klat cremefraiche og drys med purløg, rødløg og friskkværnet peber. Server med det samme.