Hasselback kartofler med cremefraiche, rødløg og purløg
En perfekt hapser som appetizer og alternativ til blinis eller som tilbehør til kød, fisk eller lignende. Beregn 3-4 hapsere pr person eller 5-6 som tilbehør.
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
Forberedelse5 minuttermin
Tilberedelse50 minuttermin
I alt55 minuttermin
Ingredients
Hasselback kartofler
1kgkartofler(små)
¾dlolivenolie
1fedhvidløg
1kvistrosmarin(kan undlades)
salt
Topping
1dlcremefraiche(gerne 18 eller 36%)
1stkrødløg
1bundtpurløg
friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Hasselback kartofler
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Hak hvidløg og rosmarin fint og rør det i olien.
Skrub kartoflerne godt og dup dem tørre.
Skær et lille stykke af bunden af kartoflerne, så de kan stå stabilt.
Skær tynde skiver 2/3 igennem kartoflerne. Kom evt. en stegenål igennem kartoflens nederste 1/3, så du ikke kan skære helt igennem. Tag nålen ud igen og fortsæt med alle kartoflerne.
Fordel kartoflerne på en bageplade eller i et ildfast fad med bagepapir. Pensl med olien.
Giv dem 50-60 minutter i ovnen afhængig af størrelse, til de er gyldne og møre. Tag dem gerne ud halvvejs og pensl dem igen.
Toppings
Hvis du skal toppe dine kartofler, skal de køle helt af. De skal ikke være køleskabskolde, men de må godt have stået et par timer på køkkenbordet.
Hak purløg og rødløg helt fint.
Pynt hver kartoffel med en klat cremefraiche og drys med purløg, rødløg og friskkværnet peber. Server med det samme.