Go Back
+ servings
Nem og sprød chunky granola med chokolade og tahin

Granola med chokolade og tahin

En ultra sprød og knasende granola i gode chunks med masser af smag fra tahin, en dejlig sødme og bitterhed fra den mørke chokolade. Du kan sagtens undlade chokoladen, hvis du bare vil lave en granola med tahin. Opskriften giver et godt glas som på billedet.
5 fra 1 stemme
Antal: 20 portioner
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse22 minutter

Ingredienser

  • 80 g tahin
  • 100 g sirup (kan også være honning)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 nip flagesalt
  • 175 g havregryn (gerne grovvalsede)
  • 100 g nødder (fx hassel- og valnødder)
  • 30 g sesamfrø
  • ½ tsk stødt kanel (kan undlades)
  • 20 g mørk chokolade

Noter

Jeg kan godt lide at tilføje en håndfuld hakkede, saltede pistacienødder (bare dem du køber i skallerne og knækker selv) sammen med chokoladen. Det smager virkelig godt sammen med granolaen.
Kan nemt opbevares i en lufttæt beholder i et par uger. 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  • Kom tahin, sirup, olivenolie og salt op i en lille gryde og varm det ved middelvarme, til det er ensartet.
  • Kom havregryn, nødder (evt. grofthakkede - jeg lader dem være hele), sesamfrø og kanel op i en skål.
  • Vend den varme tahinblanding i de tørre ingredienser i skålen - det sætter sig forholdsvist hurtigt, så brug gerne en ske til at røre de to masser sammen.
  • Bred det ud på en bageplade med bagepapir og bag det først i 12 minutter.
  • Tag din granola ud af ovnen og brug en spatel eller lignende til at vende det rundt. Du kan nærmest bare flippe det i mindre stykker.
  • Giv det cirka 10 minutter mere, til det er godt gyldent og sprødt.
  • Lad granolaen køle helt af, inden du knækker det i små chunks.
  • Hak chokoladen og vend den i den kolde granola.