Go Back
+ servings
Dukkah opskrift krydderi

Dukkah

Dukkah er en skøn og nem nødde-krydderiblanding, der kan laves på ingen tid og holde sig i flere uger. Drys det på salat, vend det i bagte rodfrugter og meget mere. Opskriften giver to små glas som på billedet.
No ratings yet
Servings: 2 glas
Forberedelse25 minutter

Ingredients

  • 75 g mandler (kan også være hasselnødder, pistacie eller lignende)
  • 35 g valnødder
  • 50 g sesamfrø
  • 1 spsk spidskommenfrø (du kan godt bruge stødt - halvér da mængden)
  • 1 spsk korianderfrø (du kan godt bruge stødt - halvér da mængden)
  • tsk flagesalt

Fremgangsmåde

  • Kom nødder, frø og krydderier på en pande.
  • Rist det ved middelvarme i 7-10 minutter, til det bliver gyldent og dufter dejligt.
  • Lad det hele køle lidt af.
  • Kom det hele i en minihakker, foodprocessor eller blender sammen med salt og blend kort, til du har en grov blanding.
  • Opbevar i lufttæt glas.