Go Back
+ servings
Den bedste drømmekage fra Brovst med masser af snask

Drømmekage

Den bedste drømmekage hvis du spørger mig. Snasket og svampet i flere dage, karamelliseret i kanterne og med masser af snask. Hvis du vil halvere mængden af topping, kan du gøre det, men hvem har nogensinde klaget over for meget topping? ;) Opskriften giver omkring 8-10 stykker.
5 fra 3 stemmer
Servings: 10 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt50 minutter

Ingredients

Kage

  • 100 g smør (blødt)
  • 100 g sukker
  • ¼ tsk vaniljepulver (eller 1 tsk vaniljesukker - kan undlades)
  • 75 g marcipan
  • 2 stk æg
  • 100 g hvedemel
  • ¾ tsk bagepulver
  • ½ dl mælk
  • 1 nip salt

Topping

  • 150 g smør
  • 280 g brun farin
  • 180 g kokosmel
  • ½ tsk salt
  • ½ dl fløde

Noter

Jeg elsker at tilføje et nip salt til toppingen også - bare for at bryde den søde smag. 
Vil du lave dobbelt portion, passer det fint med en form på 20 x 30 cm.
Jeg vil anbefale, at du opbevarer kagen på køkkenbordet på dagen og dagen efter. Herefter kan du opbevare den på køl. 

Køkkenudstyr

  • 1 Rugbrødsform ca 30x10 cm

Fremgangsmåde

Kage

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Lav dejen til kagen ved at piske blødt smør, groftrevet marcipan og sukker sammen et par minutter, til det er luftigt og cremet.
  • Pisk æggene i ét ad gangen.
  • Pisk hvedemel, bagepulver, salt og mælk i.
  • Kom bagepapir i en form på ca 10x30 cm og hæld dejen i. Skub den ud i kanterne og gør den nogenlunde jævn på toppen.
  • Bag kagen i 25-30 minutter, til en stegenål netop kommer ren ud, når du stikker den ned i midten. Min fik 28 min.

Topping

  • Skru ovnen op på 220 grader varmluft, når kagen er kommet ud.
  • Smelt smør og brun farin i en gryde ved middelvarme, til smørret er smeltet.
  • Kom fløde, kokosmel og salt i og rør det rundt til en ensartet topping.
  • Fordel toppingen på kagen og bred den ud i kanterne også.
  • Giv kagen 6-8 minutter mere i ovnen, til den er gylden og karamelliseret på toppen. Det går stærkt til sidst - hold øje.
  • Lad kagen køle af, inden du skærer i den.