Den bedste drømmekage hvis du spørger mig. Snasket og svampet i flere dage, karamelliseret i kanterne og med masser af snask. Hvis du vil halvere mængden af topping, kan du gøre det, men hvem har nogensinde klaget over for meget topping? ;) Opskriften giver omkring 8-10 stykker.
5 fra 3 stemmer
Servings: 10personer
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse35 minuttermin
I alt50 minuttermin
Ingredients
Kage
100gsmør(blødt)
100gsukker
¼tskvaniljepulver(eller 1 tsk vaniljesukker - kan undlades)
75gmarcipan
2stkæg
100ghvedemel
¾tskbagepulver
½dlmælk
1nipsalt
Topping
150gsmør
280gbrun farin
180gkokosmel
½tsksalt
½dlfløde
Noter
Jeg elsker at tilføje et nip salt til toppingen også - bare for at bryde den søde smag. Vil du lave dobbelt portion, passer det fint med en form på 20 x 30 cm.Jeg vil anbefale, at du opbevarer kagen på køkkenbordet på dagen og dagen efter. Herefter kan du opbevare den på køl.
Køkkenudstyr
1 Rugbrødsform ca 30x10 cm
Fremgangsmåde
Kage
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Lav dejen til kagen ved at piske blødt smør, groftrevet marcipan og sukker sammen et par minutter, til det er luftigt og cremet.
Pisk æggene i ét ad gangen.
Pisk hvedemel, bagepulver, salt og mælk i.
Kom bagepapir i en form på ca 10x30 cm og hæld dejen i. Skub den ud i kanterne og gør den nogenlunde jævn på toppen.
Bag kagen i 25-30 minutter, til en stegenål netop kommer ren ud, når du stikker den ned i midten. Min fik 28 min.
Topping
Skru ovnen op på 220 grader varmluft, når kagen er kommet ud.
Smelt smør og brun farin i en gryde ved middelvarme, til smørret er smeltet.
Kom fløde, kokosmel og salt i og rør det rundt til en ensartet topping.
Fordel toppingen på kagen og bred den ud i kanterne også.
Giv kagen 6-8 minutter mere i ovnen, til den er gylden og karamelliseret på toppen. Det går stærkt til sidst - hold øje.