En super nem og skøn dadelbar fyldt med dadler, solsikkekerner, kokos, kokosolie og kakao toppet med et lag smeltet chokolade. Opskriften giver 10 små firkantede barer. Vil du lave dem aflange og på størrelse med en almindelig bar, giver opskriften nok omkring 8 stk.
5 fra 4 stemmer
Antal: 10stk
Forberedelse15 minuttermin
Køletid1 timet
Ingredienser
125gsolsikkekerner(evt. let ristede. 125 g svarer til 2 dl)
75gkokosmel(evt. let ristede. 75 g svarer til 2 dl)
75gdadler(saftige, svarer til ca 10 juicy dates uden sten)
2spskkokosolie(halvstore + 1 tsk)
2spskkakao
5spskvand
1nipsalt
80gmørk chokolade
Noter
Jeg ristede mit kokosmel og solsikkekerner en smule på en pande først for ekstra ristet smag, men det behøves bestemt ikke.
Køkkenudstyr
1 Minihakker eller blender/foodprocessor
Fremgangsmåde
Smelt kokosolie på en pande/i en gryde.
Kom dadler (uden sten), solsikkekerner, kokosmel, kakaopulver, kokosolie og et nip salt i en blender/minihakker/foodprocessor.
Blend det sammen. Tilføj et par spsk vand, til du har en masse, der hænger sammen - jeg tilføjede 4-5 spsk.
Pres massen ned i en lille form foret med bagepapir. Gerne så det har en højde på 2-3 cm (afhængig af hvor tyk du vil have det).
Kom det på køl eller frys, til de er helt koldt.
Smelt chokolade med 1 tsk kokosolie over vandbad.
Hæld den smeltede chokolade på toppen af den kolde dadelbund. Drys evt. med lidt mere kokosmel og evt. lidt flagesalt.
Sæt det på køl, til chokoladen har sat sig og skær den herefter ud i bidder.