De bedste nemme, sprøde og krydrede brunkager med mandler og pistacienødder - julens bedste småkager.
4.80 fra 5 stemmer
Servings: 100stk
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse8 minuttermin
Køletid3 timert
Ingredients
200gsmør
200gsukker
1dllys sirup
3½tskstødt kanel
2½tskstødt nelliker
2tskstødt ingefær
1tsknatron
315ghvedemel
100gmandler
50gpistacienødder
Noter
Du kan sagtens smide brunkage-pølserne i fryseren i en pose. Når lysten til brunkager melder sig, kan du tage en pølse op, skære den ud og så bage dem direkte fra frys, som der står ovenover.
Fremgangsmåde
Tag smør ud 10 minutter før og pisk det derefter med sukker, sirup og krydderier.
Pisk natron og 275 g af melet i også.
Hak mandlerne groft.
Ælt pistacienødder, hakkede mandler og resten af melet i dejen med hænderne, til det akkurat er blandet sammen.
Del dejen i tre og rul hver del til en tyk pølse (ca 3-4 cm i diameter).
Læg pølserne på et spækbræt og form dem eventuelt firkantede.
Dæk brunkage-pølserne med film og kom dem på køl i nogle timer eller meget gerne natten over. Se note.
Skær en (eller alle 3) pølser ud til småkager på ca 3 mm tykkelse.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i cirka 6-9 minutter (afhængig af tykkelse). Hold øje med dem da de hurtigt bliver mørke.
Lad dem blive på bagepladen i 5 minutter og flyt dem derefter over på en rist for at køle helt af.