Go Back
+ servings
Nem bagels opskrift

Bagels

En super simpel basisopskrift på gode, seje og sprøde bagels. Jeg topper med everything seasoning, der er typisk amerikansk (har købt det i USA), men kan du ikke finde det, så vælger du bare sesamfrø eller laver din egen version.
5 fra 2 stemmer
Servings: 8 stk
Forberedelse30 minutter
Hævetid1 time 20 minutter

Ingredients

  • 350 g vand (lunkent)
  • 20 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 10 g salt
  • 450 g hvedemel (cirka)
  • 100 g fintsigtet fuldkornsmel (kan erstattes med hvedemel)
  • 1 stk æg (til pensling)
  • drys (fx sesamfrø, birkes, everything seasoning)

Noter

Everything bagels seasoning kan nemt laves i en hjemmelavet version af lige dele hvide sesamfrø, sorte sesamfrø og birkes. Dertil krydret med hvidløgspulver og løgpulver og flagesalt. 

Køkkenudstyr

  • 1 stk røremaskine
  • 1 stk gryde

Fremgangsmåde

Dej

  • Rør gær ud i det lunkne vand. Jeg bruger en røremaskine, da det gør det nemmere ved æltningen senere.
  • Tilsæt sukker og fuldkornsmel.
  • Tilsæt salt og derefter hvedemel lidt ad gangen. Hold evt. et par spsk hvedemel tilbage.
  • Ælt dejen ved lav hastighed i 10 minutter. Du skal gerne ende med en lækker dej, der slipper kanterne og altså ikke er for klistret. Tilsæt en spsk hvedemel mere hvis ikke.
  • Lad dejen hæve tildækket i en time, til den er hævet til dobbelt størrelse.

Forming

  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8 lige store stykker.
  • Rul hvert stykke mellem hænderne, så du laver en lille opstrammet bolle.
  • Prik et hul i midten af bollen med din finger og gør hullet større ved at strække i dejen med fingrene og forme en bagel. Lav gerne hullet ca 3 cm stort, da dejen vil hæve lidt og hullet blive mindre.
  • Lad dem efterhæve under et klæde i 20 minutter.

Kogning og bagning

  • Fyld imens vand i en stor gryde og bring vandet i kog og tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kom 2 bagels ad gangen ned i gryden med det simrende vand og kog dem 2 minutter på hver side. Tag dem op, dryp af og placer dem på en bageplade med bagepapir. Fortsæt med resten.
  • Pisk ægget sammen og pensl dine bagels. Drys med det du har valgt at drysse med.
  • Bag dine bagels i ca 20 minutter, til de er godt gyldne.