En super simpel basisopskrift på gode, seje og sprøde bagels. Jeg topper med everything seasoning, der er typisk amerikansk (har købt det i USA), men kan du ikke finde det, så vælger du bare sesamfrø eller laver din egen version.
5 fra 2 stemmer
Servings: 8stk
Forberedelse30 minuttermin
Hævetid1 timet20 minuttermin
Ingredients
350gvand(lunkent)
20ggær
1spsksukker
10gsalt
450ghvedemel(cirka)
100gfintsigtet fuldkornsmel(kan erstattes med hvedemel)
1stkæg(til pensling)
drys(fx sesamfrø, birkes, everything seasoning)
Noter
Everything bagels seasoning kan nemt laves i en hjemmelavet version af lige dele hvide sesamfrø, sorte sesamfrø og birkes. Dertil krydret med hvidløgspulver og løgpulver og flagesalt.
Køkkenudstyr
1 stk røremaskine
1 stk gryde
Fremgangsmåde
Dej
Rør gær ud i det lunkne vand. Jeg bruger en røremaskine, da det gør det nemmere ved æltningen senere.
Tilsæt sukker og fuldkornsmel.
Tilsæt salt og derefter hvedemel lidt ad gangen. Hold evt. et par spsk hvedemel tilbage.
Ælt dejen ved lav hastighed i 10 minutter. Du skal gerne ende med en lækker dej, der slipper kanterne og altså ikke er for klistret. Tilsæt en spsk hvedemel mere hvis ikke.
Lad dejen hæve tildækket i en time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
Forming
Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8 lige store stykker.
Rul hvert stykke mellem hænderne, så du laver en lille opstrammet bolle.
Prik et hul i midten af bollen med din finger og gør hullet større ved at strække i dejen med fingrene og forme en bagel. Lav gerne hullet ca 3 cm stort, da dejen vil hæve lidt og hullet blive mindre.
Lad dem efterhæve under et klæde i 20 minutter.
Kogning og bagning
Fyld imens vand i en stor gryde og bring vandet i kog og tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Kom 2 bagels ad gangen ned i gryden med det simrende vand og kog dem 2 minutter på hver side. Tag dem op, dryp af og placer dem på en bageplade med bagepapir. Fortsæt med resten.
Pisk ægget sammen og pensl dine bagels. Drys med det du har valgt at drysse med.
Bag dine bagels i ca 20 minutter, til de er godt gyldne.