En skøn, frisk og sprød salat med kål, bagt laks, avocado, agurk og edamamebønner. Dertil en skøn dressing på blandt andet soya og ingefær og sprøde ris. Måltid til 3 personer eller tilbehør til 4.
5 fra 1 stemme
Antal: 3personer
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
I alt45 minuttermin
Ingredienser
Sprøde ris
3dlkogte ris(kolde - svarer til ca 1,5 dl ukogte)
2spsksoyasauce
2spsksesamolie
1spskcrispy chili olie(kan ersattes af 1/2 tsk chiliflager)
Salat
½stkspidskål
1stkagurk
2stkavocado
200gedamamebønner
1håndfuldfriske koriander(kan undlades hvis du ikke er til det eller erstattes med persille)
300glaks
salt
Dressing
2spskolivenolie
2spsksesamolie
2spskrisvineddike
1spskhonning
2spsksesamfrø
1spskfintrevet ingefær
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Lav risene. Vend de kolde, kogte ris med sesamolie, soya og chiliolie og bred ud på en bageplade med bagepapir.
Rist risene i ovnen i 30-35 minutter til sprøde. Vend dem halvvejs.
Lav dressingen ved at komme alle ingredienserne i et glas med låg. Ryst dressingen godt sammen og smag til med salt og evt. ekstra syre/sødme efter smag.
Kom laksen på en bageplade med bagepapir og krydr med salt.
Bag laksen i ovnen sammen med risene - det skal have ca 10-12 minutter, til det netop er tilberedt men stadig saftigt i midten. Lad det gerne trække 5 minutter efter.
Snit kål fint, skær agurk og avocado i tern og hak urterne groft. Brug en gaffel til at dele/mase laksen ud i små flager.
Vend alle grøntsagerne med laks, sprøde ris og dressing. Pynt evt. med ekstra urter og sesamfrø på toppen.