En frisk og lækker ærterisotto med ricotta, citron og basilikum. Nok til 4 personer og perfekt med et koldt glas hvidvin til.
5 fra 3 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse40 minuttermin
Ingredients
1løg
2fedhvidløg
300grisottoris
1dlhvidvin
1,2litergrøntsagsfond(eller kogende vand rørt med grøntsagsbouillonterninger)
225gfrosne ærter(optøet)
1øko citron
80gparmesan
1håndfuldfrisk basilikum
100gricotta
olivenolie
salt og peber
Noter
Tip: Er det sæson for friske ærter, kan du udskifte 50 g af de frosne ærter (dem der ikke skal blendes til pure) med friskbælgede ærter.
Fremgangsmåde
Skræl løg og hvidløg og hak begge dele fint.
Varm et par spsk olivenolie op i en gryde ved middelvarme og steg løg og hvidløg, til de er klare og bløde.
Tilsæt risottoris og rist det et minuts tid, inden du tilsætter hvidvin og lader risene optage vinen.
Tilsæt 2 dl fond, rør og lad det koge ind, indtil du tilsætter 2 dl fond mere. Fortsæt til risene er møre, og du har en risottokonsistens. Måske du skal bruge lidt mere/mindre fond.
Blend i mellemtiden 175 g af de frosne, optøede ærter med et par spsk vand til en grov pure.
Når du tilsætter det sidste fond - lige før den er færdig, skal du også tilsætte ærtepure, de resterende ærter, fintrevet parmesan, friskkværnet peber og fintrevet skal fra ½ citron.
Smag til med citronsaft og salt.
Anret din ærterisotto i skåle og top med en lille spsk ricotta, frisk basilikum, fintrevet citronskal og et dryp olivenolie.