Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Ærtefalafler med pita, grønt og tahindressing
Lækre sprøde ærtefalafler i en pita a la Mellemøsten med sprød kål, bagt aubergine og cremet tahindressing
5
fra 1 stemme
Servings:
5
personer
Forberedelse
45
minutter
min
Ingredients
Ærtefalafler
200
g
tørrede kikærter
(lagt i blød natten over)
150
g
ærter
(fra frost)
1
løg
1
håndfuld
frisk persille
1
spsk
stødt spidskommen
½
tsk
cayennepeber
1
citron
½
spsk
salt
neutral olie
( til stegning)
Tahindressing
2
spsk
tahin
½
citron
vand
1
tsk
stødt spidskommen
Serveringsforslag
pitabrød
1
spidskål
feta
1
aubergine
Noter
Husk at sætte dine kikærter i blød natten over.
Køkkenudstyr
Stavblender
Fremgangsmåde
Skær auberginen i mindre stykker og vend dem i lidt olie og et drys salt.
Bag dem i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 180 grader i 20-25 minutter.
Ærtefalafler
Brug en stavblender til at blende ingredienserne til falaflerne sammen.
Form små kugler til falafler med din hånd.
Steg dem sprøde på begge side ved middel-høj varme på en pande, hvor bunden lige er dækket af varm olie - formentligt af to omgange.
Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Tahindressing og fyld
Lav tahindressingen ved at røre tahin og citronsaft sammen.
tilsæt derefter en god slat vand, til du har en tynd yoghurtlignende konsistens.
Smag til med spidskommen og salt.
Snit kål fint og smuldr feta i mindre stykker.
Lun pitabrød et par minutter i ovnen lige inden servering.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest