Start med at røre gær ud i det lunkne vand. Gør det gerne i en condibøtte eller andet skål med låg.
Rør salt, sukker og kerner/frø i.
Riv gulerødderne groft og rør også dem i.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Måske du skal bruge 9 dl og måske 11 dl. Dejen skal være klistret og skal ikke kunne holde sig selv - lidt som tyk havregrød.
Kom låg på bøtten og stil den på køkkenbordet, til den har hævet til dobbelt størrelse. Det tager gerne 2-3 timer. Stil den herefter i køleskab.
Næste morgen skal du tage dejen ud af køleskabet og tænde ovnen på 220 grader varmluft og lade en bageplade varme op med ovnen.
Når ovnen er varm: Løsn forsigtigt dejen i kanterne med en våd dejskraber og vend forsigtigt dejen ud på en fugtig overflade - fx dit køkkenbord.
Hak 8-10 boller med en dejhakker og fordel dem på et stykke bagepapir. Drys med solsikkekerner.
Hiv bagepapiret over på den varme bageplade og stil den tilbage i ovnen. Hæld gerne en kop varmt vand i bunden af ovnen, så du laver lidt damp (bollerne får lov at hæve lidt mere, inden skorpen sætter sig)
Bag dem i cirka 14-16 minutter, til de er godt gyldne.
Lad dem afkøle en smule inden du skærer dem over.