Go Back
+ servings
Bagt græskar med manchego og mandler rosmarin honning appetizer salat opskrift

Bagt græskar med manchego og mandler

Her får du en simpel opskrift på tilbehør, fyld til sandwich eller bare som snack: bagt græskar med manchego ost, ristede mandler, honning og rosmarin. Der er nok som tilbehør til 3-4 personer.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse40 minutter

Ingredienser

  • 1 stk hokkaido græskar
  • 100 g manchego (eller anden lignende ost)
  • 1 dl mandler (evt. smuttede)
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 1 tsk honning
  • 1/4 stk citron
  • olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Rens græskaret, flæk det i to og skrab kernerne indeni ud.
  • Skær græskarret i chunks, fx som tykke trekanter som på billedet.
  • Kom græskarstykkerne på en bageplade med bagepapir og vend dem med et par spsk olie og et drys salt.
  • Bag græskarret i 35-40 minutter til mørt og gyldent.
  • Rist mandlerne ved middelvarme på en pande i lidt olie, salt og rosmarinbladene fra kvistene, til de sprøde og gyldne. Lad dem køle lidt af og hak så groft. Vask ikke panden af - her skal du lave dressingen.
  • Skær din ost i stykker som du bedst kan lide dem. Jeg kan godt lide tynde skiver eller små chunks.
  • Kom panden fra mandlerne tilbage på lav varme og kom 2 spsk olivenolie på. Tilsæt honning, et drys salt og lidt citronsaft. Smag til - det skal være syrligt med et touch af sødme.
  • Anret græskar på en tallerken og kom ost og mandler på. Dryp med dressingen ovenpå.