Go Back
+ servings
Opskrift på tiramisu med fløde og amaretto

Tiramisu

Hvis du spørger mig, er det her den bedste opskrift på tiramisu. Med et lille hack til en endnu bedre version - nemlig med fløde i stedet for æggehvider. Opskriften er nok til en lille portion til 8 personer. Jeg kan anbefale dig at lave den dagen før, da den har brug for at sætte sig minimum 8 timer på køl og smager endnu bedre dagen efter.
5 fra 4 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse25 minutter
Hviletid8 timer

Ingredienser

  • 2 dl stærk kaffe (gerne friskbrygget)
  • ¾ dl amaretto (eller rom, baileys eller lignende )
  • 7 stk æggeblommer
  • 200 g sukker
  • 400 g mascarpone
  • dl piskefløde
  • 200 g ladyfingers (Det svarer normalt til en pakke)
  • kakao (til at drysse på toppen)

Køkkenudstyr

  • 1 fad ca. 22x22 cm

Fremgangsmåde

  • Start med at brygge eller lave kaffen. Kom det i en dyb tallerken eller lignende og opløs 3 spsk af sukkeret i. Rør ½ dl af amarettoen i. Sæt det på køl, så det kan blive koldt.
  • Pisk æggeblommer med det resterende sukker, til du har en lys og luftig æggesnaps. Det tager 3-5 minutter.
  • Kom mascarpone i en anden skål og rør i det med en dejskraber, så der ikke er klumper i.
  • Tilsæt piskefløde og den resterende amaretto og pisk det sammen til en ensartet luftig creme. Pisk til piskerisene trækker streger i cremen - den skal ikke overpiskes.
  • Vend halvdelen af æggesnapsen forsigtigt i mascarponecremen og derefter den sidste halvdel.
  • Dyp halvdelen af dine ladyfingers i kaffeblandingen én for én og fordel dem som første lag i dit fad/form. Jeg kan bedst lide, at de kommer ned, vendes og så op igen. Dryp dem af. De skal ikke ligge i væsken og suge - så får du en våd tiramisu.
  • Hæld halvdelen af cremen over. Gør det samme med den anden halvdel af ladyfingers og slut af med den sidste halvdel af cremen. Det skal dække ladyfingers helt.
  • Dæk din tiramisu og stil den på køl. Meget gerne til dagen efter eller minimum 8 timer. Den smager endnu bedre dagen efter.
  • Drys med et lag af kakaopulver inden servering.