Start med at brygge eller lave kaffen. Kom det i en dyb tallerken eller lignende og opløs 3 spsk af sukkeret i. Rør ½ dl af amarettoen i. Sæt det på køl, så det kan blive koldt.
Pisk æggeblommer med det resterende sukker, til du har en lys og luftig æggesnaps. Det tager 3-5 minutter.
Kom mascarpone i en anden skål og rør i det med en dejskraber, så der ikke er klumper i.
Tilsæt piskefløde til mascarponen og den resterende amaretto og pisk det sammen til en ensartet luftig creme. Pisk til piskerisene trækker streger i cremen - den skal ikke overpiskes.
Vend halvdelen af æggesnapsen forsigtigt i mascarponecremen og derefter den sidste halvdel.
Dyp halvdelen af dine ladyfingers i kaffeblandingen én for én og fordel dem som første lag i dit fad/form. Jeg kan bedst lide, at de kommer ned, vendes og så op igen. Dryp dem af. De skal ikke ligge i væsken og suge - så får du en våd tiramisu.
Hæld halvdelen af cremen over. Gør det samme med den anden halvdel af ladyfingers og slut af med den sidste halvdel af cremen. Det skal dække ladyfingers helt.
Dæk din tiramisu og stil den på køl. Meget gerne til dagen efter eller minimum 8 timer. Den smager endnu bedre dagen efter.
Drys med et lag af kakaopulver inden servering.