Go Back
+ servings
Galette med bær og marcipan

Galette med bær og marcipan

Galette er en rustik tærte, hvor dejen foldes op om fyldet. Fyldet er her brombær og hindbær, men du kan bruge de flest bær samt en marcipanremonce. Server gerne med en klat fed cremefraiche eller vaniljeis.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse35 minutter
Køletid30 minutter

Ingredienser

Galettedej

  • 200 g hvedemel
  • 45 g sukker
  • 140 g smør (koldt)
  • 1 nip salt

Fyld

  • 40 g sukker
  • 50 g smør (blødt)
  • 175 g marcipan
  • 2 stk æg
  • tsk vaniljepuver
  • ½ dl mandler
  • 250 g bær

Fremgangsmåde

  • Start med at lave mørdejen til galetten: Kom hvedemel, salt, sukker og koldt smør i en skål og nulr det sammen med fingrene, til smørret er næsten opløst. Der må gerne være små klumper.
  • Tilsæt en spsk koldt vand ad gangen, til du kan samle dejen. Måske du skal tilsætte 3-4 spsk.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet og saml den med dine hænder. Du skal arbejde med den så lidt som muligt, og den skal ikke æltes.
  • Pak dejen ind i film eller en plastikpose og stil den på køl i 30 minutter.
  • Lav fyldet ved at rive marcipan groft. Mas det sammen med blødt smør, sukker og vaniljepulver - gerne med dine fingre. Rør de to æg i.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Rul den kolde tærtedej ud mellem to stykker bagepapir. Den skal være rund og med en tykkelse på omkring 3 mm. Gør det så hurtigt som muligt, så dejen ikke bliver for blød.
  • Smør remoncen ud på dejen men undlad at komme fyldet på de yderste 2 cm dej hele vejen rundt.
  • For bærrene på remoncen og fold så kanterne uden fyld op om fyldet.
  • Du kan evt. pensle dejen med et pisket æg og drysse med finthakkede mandler.
  • Bag galetten i 30-40 minutter, til den er sat i midten og gylden hele vejen rundt. Ovne bager forskelligt - min fik 36 minutter.
  • Lad den sætte sig i minimum 10 minutter, inden du spiser den.