Go Back
+ servings
Spaghetti bolognese bedste opskrift med ekstra grøntsager, mindre kød og langtidssimret

Spaghetti bolognese

Her får du min bedste opskrift på spaghetti bolognese med ekstra grøntsager og mindre kød. Den er langtidssimret (once you go there, you will never go back - trust me), fuld af smag og får en pakke kød til at række længere. Opskriften giver snildt 6-8 portioner, og du skal endelige fryse rester ned til en grå dag.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse2 timer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 100 g bacon
  • 5 gulerødder
  • 1 squash
  • 250 g champignon
  • 2 kviste frisk rosmarin (eller 2 tsk tørret)
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 bouilonterninger (fx svampe)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • olivenolie
  • salt og peber
  • fuldkornsspaghetti
  • parmesan

Fremgangsmåde

  • Start med alt snittearbejdet: Skræl og hak løg og hvidløg fint.
  • Riv gulerødder og squash groft. Rens og hak svampene helt fint - jeg bruger en minihakker.
  • Kom et par spsk olie i en stor gryde med løg og hvidløg og steg ved middelvarme et par minutter. De skal bare blive bløde.
  • Hak bacon i små tern og kom det op i gryden. Skru evt. lidt op for varmen og lad baconen smide fedtet.
  • Tilsæt revne gulerødder, squash og champignon sammen med finthakket rosmarin. Steg det 3-4 minutter, til grøntsagerne falder sammen.
  • Hæld det op i en skål ved siden af og kom gryden tilbage på komfuret.
  • Varm igen gryden godt op med en smule olie og kom kødet i. Det skal brunes godt i 2-3 minutter, til det hele har fået farve. Det er her, smagen også kommer fra.
  • Tilsæt tomatpure og rist det af i to minutter, mens du rører.
  • Rør bouillonterningerne ud i kogende vand og kom det op i gryden sammen med grøntsagerne og de hakkede tomater.
  • Lad din bolognese simre under låg i minimum 2 timer. Tro mig, det gør en forskel. Og er der mulighed for 4 timer, så lad den endelig simre så længe.
  • Inden spisning skal du smage til med salt og peber. Server fx med fuldkornsspaghetti og masser af fintrevet parmesan.