Start med alt snittearbejdet: Skræl og hak løg og hvidløg fint.
Riv gulerødder og squash groft. Rens og hak svampene helt fint - jeg bruger en minihakker.
Kom et par spsk olie i en stor gryde med løg og hvidløg og steg ved middelvarme et par minutter. De skal bare blive bløde.
Hak bacon i små tern og kom det op i gryden. Skru evt. lidt op for varmen og lad baconen smide fedtet.
Tilsæt revne gulerødder, squash og champignon sammen med finthakket rosmarin. Steg det 3-4 minutter, til grøntsagerne falder sammen.
Hæld det op i en skål ved siden af og kom gryden tilbage på komfuret.
Varm igen gryden godt op med en smule olie og kom kødet i. Det skal brunes godt i 2-3 minutter, til det hele har fået farve. Det er her, smagen også kommer fra.
Tilsæt tomatpure og rist det af i to minutter, mens du rører.
Rør bouillonterningerne ud i kogende vand og kom det op i gryden sammen med grøntsagerne og de hakkede tomater.
Lad din bolognese simre under låg i minimum 2 timer. Tro mig, det gør en forskel. Og er der mulighed for 4 timer, så lad den endelig simre så længe.
Inden spisning skal du smage til med salt og peber. Server fx med fuldkornsspaghetti og masser af fintrevet parmesan.