Her får du en saftig og lækker mazarinkage med masser af cremet, intens chokoladefrosting på toppen. Opskriften bages i en 20 cm springform og giver ca 8 stykker.
5 fra 2 stemmer
Servings: 8personer
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse40 minuttermin
Køletid2 timert
Ingredients
Mazarinkage
250gmarcipan
200gsmør(blødt + lidt til at smøre formen med)
1¼dlsukker
5æg
1¼dlhvedemel
Chokoladefrosting
3dlflormelis
75gsmør(blødt)
1spskkakaopulver
75gmørk chokolade
½dlmælk
Noter
Læs noten lige over opskriften omkring bagetid.
Fremgangsmåde
Mazarinkage
Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Start med at piske marcipan, blødt smør og sukker sammen.
Pisk æggene i ét ad gangen.
Vend melet i med en dejskraber.
Smør en ca 20 cm form med lidt smør og kom evt. et stykke bagepapir på bunden, der går 1 cm op ad siderne.
Kom dejen i formen og bag den i 40-45 minutter. Tjek kagen efter 35 minutter. Der er forskel på ovne og forme, og er formen fx lidt større, skal den have mindre tid.
Tjek med en kødnål at kagen er gennembagt. Tjek helt inde i midten og helt ned til bunden - er der ingen dej på, er den færdig. Lad den køle helt af.
Frosting
Når kagen er kold, skal du lave frosting: Smelt chokolade med mælk i en gryde over lav varme.
Pisk flormelis, blødt smør og kakaopulver sammen. Tilsæt også gerne et nip salt.
Pisk den smeltede chokolade med mælk i, til du har en blank og lækker frosting.
Fordel chokoladefrostingen på toppen af kagen og server.