Go Back
+ servings
Mazarinkage med chokoladefrosting

Mazarinkage med chokoladefrosting

Her får du en saftig og lækker mazarinkage med masser af cremet, intens chokoladefrosting på toppen. Opskriften bages i en 20 cm springform og giver ca 8 stykker.
5 fra 2 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse40 minutter
Køletid2 timer

Ingredienser

Mazarinkage

  • 250 g marcipan
  • 200 g smør (blødt + lidt til at smøre formen med)
  • dl sukker
  • 5 æg
  • dl hvedemel

Chokoladefrosting

  • 3 dl flormelis
  • 75 g smør (blødt)
  • 1 spsk kakaopulver
  • 75 g mørk chokolade
  • ½ dl mælk

Noter

Læs noten lige over opskriften omkring bagetid. 

Fremgangsmåde

Mazarinkage

  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  • Start med at piske marcipan, blødt smør og sukker sammen.
  • Pisk æggene i ét ad gangen.
  • Vend melet i med en dejskraber.
  • Smør en ca 20 cm form med lidt smør og kom evt. et stykke bagepapir på bunden, der går 1 cm op ad siderne.
  • Kom dejen i formen og bag den i 40-45 minutter. Tjek kagen efter 35 minutter. Der er forskel på ovne og forme, og er formen fx lidt større, skal den have mindre tid.
  • Tjek med en kødnål at kagen er gennembagt. Tjek helt inde i midten og helt ned til bunden - er der ingen dej på, er den færdig. Lad den køle helt af.

Frosting

  • Når kagen er kold, skal du lave frosting: Smelt chokolade med mælk i en gryde over lav varme.
  • Pisk flormelis, blødt smør og kakaopulver sammen. Tilsæt også gerne et nip salt.
  • Pisk den smeltede chokolade med mælk i, til du har en blank og lækker frosting.
  • Fordel chokoladefrostingen på toppen af kagen og server.